I år er det 2 ulike tokt:
Liverpool – Måløy, 20. juli – 2. august. (14 dagers tokt).
Bergen – Den Helder, 11. – 21. august. (11 dagers tokt).

Seilasen starter i Liverpool med første konkuranseseilas nord om Shetland over Nordsjøen og inn til Måløy. Her ligger skutene så i 4 dager.

Fra Måløy seiler flåten videre i "Cruise in Company" – en vennskapelig seilas hvor skipene kan slå følge og besøke de havnene de ønsker på veien. På strekningen Måløy – Bergen kan skipene få oppleve de fantastiske norske fjorder, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Mye tyder på at dette blir en meget populær seilas.

Fra Bergen går konkurranseseilas nr. 2 til Den Helder i Nederland. Nederland er en stor seilnasjon som har hatt Tall Ships' Races mange ganger før. Her avsluttes hele årets regatta.

Christiania Seilskuteklubb er med i et team, som støtter ungdom, som har søkt om å få være med under årets regatta, om bord på Fullriggeren "Sørlandet", (på lik linje med Tall Ships' Races 2007). Alle vil få den opplæring som behøves, og vil delta under kyndig ledelse av det faste mannskap om bord. At dette vil bli et minne for livet, for de enkelte, er vi ikke i tvil om.

Vi ønsker The Tall Ships' Races 2008, og alle skutene som deltar, en flott seilas.Juni 2008
Christiania Seilskuteklubb
Sven H. Røstgård
Leder

Skuteposten