Søndag morgen var det fullt kjør med å komme seg ut av havnen, og det var spennende å følge med og se på alle menneskene som stilte opp for å se på. Vi var først ut av havnen, så det ble generelt lite venting og mye handling! Utover dagen fikk vi instruksjoner på de forskjellige postene ++ og de tok med de som ville på en liten klatretur i riggen så vi fikk prøvd det. Selve starten på racet var veldig hektisk, med mye som skjedde på en gang. Det var veldig gøy, for vi fikk tatt del i opplevelsen, med egne oppgaver og stasjoner – selv om vi nok ikke helt visste hva vi gjorde til enhver tid! Det var på et tidspunkt veldig spennende, der vi holdt på å krasje med et annet skip rett før startlinjen – noe som hadde startet en kjedekollisjon av flere skip! Dette skjedde imens vi jobbet med å gjøre seilene klare til race, samtidig som vi prøvde å ikke gå over startlinja for tidlig. Det hadde antakeligvis resultert i at vi hadde fått en straffetid eller bli nøtt til å gjøre en 360 graders vending. Det endte med at vi fikk straffetid for å bruke motorene for å hindre kollisjon med den andre skuta, noe som var rent nødvendig.

I løpet av dagene på Sørlandet hadde vi både gode og dårligere værforhold, mer dårlig enn bra. Vi var på fire til åtte vakta, så vi var på vakt fra 04:00 – 08:00 på natta og 16:00 til 20:00 på dagen. På vakt brukte vi mest tid å stille inn seilene etter forholdene, men etter seilet ble avlyst på onsdagen ble det pussing av messing istedenfor! Fredag morgen var vi i land i Halmstad, der det var masse morsomme aktiviterer og ting å finne på. De andre deltakerne ble til lørdagen og fløy hjem da, men vi måtte rekke et bryllup og tok derfor ganske tidlig tog til Kastrup, og tok fly hjem derfra.

Resultat
Turen med Sølandet var alt i alt en kjempebra opplevelse der vi ble kjent med mange nye folk, lærte MASSE og fikk utfordret oss selv på både fysiske og psykiske plan. Som f.eks å stå opp halv fire hver dag! Vi fikk sett Halmstad og arrangementet der, samt fikk vi utfordret oss selv litt på reisefronten på vei hjem. Vi kunne gjerne vært med en gang til på Sørlandet, men gjerne en lengre etappe!

Takk for turen!

Skuteposten