Av Vidar LundDette er et utsnitt av et fotografi tatt for over 100 år siden som ble gjengitt i en avis i mars 1993. Teksten under bildet lød: "Bjørvika, byviken, ca år 1900". Det var alt. Med så mange detaljer på bildet frister det til et mer inngående studium. Kort sagt: Hvem, hva, hvor?


Christiania Seilskuteklubb, har bevilget kr. 30 000,-, som skal gå til ungdom som  søker om deltagelse på Fullriggeren "Sørlandet", under årets Tall Ships Races.

To Christiania Seilskuteklubb:Fra Skuteposten nr. 2 i 1995

Minnehøytideligheten ved Krigsseilermonumentet på Bygdøynes på frigjøringsdagen 8. mai er kanskje det viktigste offisielle arrangementet denne dagen. Til stede ved denne markeringen av sjøfolkenes helt avgjørende innsats under 2. verdenskrig er veteraner med tilknytning til sjøen og andre som vet å verdsette denne innsatsen. Værgudene er ikke alltid helt med på notene denne forsommerdagen, men høytideligheten varmer på det indre plan.

Vi gjengir her hovedtalen på markeringen av 50-årsdagen for frigjøringen i 1945. Den ble holdt av Arne Mathisen, formann i Krigsseilerforbundet. Talen er tidligere gjengitt i Krigsseileren nr. 2/95 og høstnummeret av Skuteposten 1995. Talen kan stå som en evigvarende påminnelse om det vi etterkommere skylder våre krigsseilere.

Pitlochry was named after the small Victorian village of Pitlochry in the heart of the Highlands of Scotland near the remote and hostile Rannoch Moor, above. It is the home to good whisky of which there are local distilleries and some of the best fresh-water fishing for trout and salmon!

Skuteposten