Etappen gikk fra Åbo/Turku (Finland) til Klaipeda (Litauen) 27.-31. juli.

99 skuter startet i alle klasser. I klasse A, der våre skuter ligger, startet 18, av disse brøt 4 skip. Etappeseieren blant alle skuter, gikk til en mindre båt, da mer moderne riggede båter har fordel av motvind som dominerte etappen. Det er likevel imponerende at "Christian Radich" tok 5. plassen over all mot bl.a båter fra Volvo Ocean race.

Fra 1. etappe hadde "Christian Radich" seier både i sin klasse og over all. Igjen har skuta dominert bildet, og det gjeveste trofeet forblir i Norge. Steinen fra Cape Horn gis til beste A skute totalt på de to etappene.

At tre norske kapteiner med sitt mannskap og medseilere tar rent bord i regattaen, viser at strategien og sjømannskapen om bord, er av topp kvalitet. Det skaper respekt i det internasjonale seilskutemiljø at tre norske kapteiner står på seierspallen i Klaipeda. Det er heller ikke tvil om, at de norske skutene er alle gode seilere.

Våre skuter representerer et ekte tradisjonelt maritimt miljø med rutiner, oppgaver, opplevelser og verdier en kan bygge videre på.

For selv om det er blodig alvor når regattaene finner sted, er vennskap og forbrødring det hyggeligste under hvert Tall Ships` Races.

Godt jobbet!
Vi gratulerer alle 3 skuter.

Skuteposten