Marius og Henning, 12/7 til 18/7 og Simen og Sten, 19/7 til 25/7 var de heldige elevene som fikk hver sin uke om bord, to og to sammen, fikk noen flotte opplevelser om bord.
Vi dro fra Lysaker den 12 juli og seilte direkte til Kristansand, gjennom en natt med sterkt innslag av lyn og torden, som vi så i nordøst, der vi seilt gjennom natten langs sørlandskysten. I Kristiansand var det landlov og sommerstemning.
Neste dag var stille og fin, og vi seilte videre rundt Lindesnes og Lista, til Egersund, som er den trivelig sommerby. Torsdag var vinden hard, og regnet silte, så vi ble i Egersund og var turister.
Fredagen var vinden fortsatt hard, sterk kuling men fra sørøste, og vi fikk en sprek seilas til Stavanger. På det raskeste logget vi 11,4 knop.!
I Stavanger ble vi liggende foran gamlebyen, og vår brygge-nabo var jakta Mathilde fra Hardanger fartøyvernsenter, med den hyggelig skipperen Cesilie Holm. De var på jente-tokt, og det var jo hyggelig for oss. I helgen hadde vi mannskapsbytte, og nye medseilere fikk en stille og fin start på turen nordover fra Stavanger forbi Kvitsøy gjennom Karmsundet og over Sletta . Første havn denne uka var Leirvik på Stord. Neste etappe gikk til Bergen i medvind og regn. Her ble vi til onsdagen, da seilte vi nordover forbi Mongstad og så Kong Olav monumentet, med den store hånden langs leia, til Eivindvik i Gulen, med minner fra Vikingtidens Gulating. En fredfull plett. Torsdagen seilte vi nordover til Askvoll, som er et meget fredlig sted. Fredagen opprant med nydelig vær, og vi hadde en nydelig seilas og ankom Florø på ettermiddagen, hvor vi ble meget godt mottatt av gruppen rundt galeasen Svanhild og ferja Atløy. I løpet av helgen reiste medseilerene hjem.

Vi ble liggende i Florø en uke, som gikk med til skipsarbeid. Med fint vær, fikk skutas master og rigg, stellet som skulle til.
Derpå følgende uke seilte vi til Bergen via Bulandet og Skjerjahavn.
Så var det videre til Leirvik og Norheimsund, Hardanger, hvor skuta ligger å venter på nesteskoleårs kull elver, som begynner mandag 23 august.

Igjen takk for støtten til ungdoms-seiling i skoleferien!

Med vennlig hilsen


Jon Warhuus
Prosjektleder/Skipper

Skuteposten