Les mer om Mathilde her: http://www.fartoyvern.no/side.asp?kat=991&id=4130&sp=1





Seilingsmodellen vår

Sesongen er delt inn i tre faser.
Haranger maritime leirskole
Om våren og om høsten seiler vi leirskole hovedsakelig i Hordaland. Klassene kommer om bord på mandag og seiler med til fredag. Stort sett går vi ut i fra Norheimsund i Hardanger og avslutter toktet i Norheimsund fredagen. Noen tokt avsluttes eller begynner i Bergen.
For mer info les her: http://www.fartoyvern.no/side.asp?kat=1030&sp=1

Sommertoktene
Om sommeren seiler Mathilde tokt langs kysten. Enten setter vi kursen nordover eller sørover. På den måten har vi dekket strekningen Bornholm - Lofoten. Toktene følger samme lest som leirskoletoktene, selv om fokus her er aktiv lærende ferie. Gjestene er deltagere under hele seilasen, går sjøvakter og deltar i byssetjenesten. En gruppe fra Oslo har nå seilt Mathilde i 16 år og har dekket kysten Lofoten til svenskekysten, med alle fjordarmer på Vestlandet. Strekket Bodø – Brønnøysund har de spart til 2011.
For mer info les: http://www.fartoyvern.no/side.asp?kat=870&id=3586&sp=1





Museumstoktene
Museumstoktene våre i samarbeid med Hordaland fylkeskommune er uvurderlige for å få til en helårs drift på Mathilde. Toktene har hatt stor spennvidde i tema. Historiske utstillinger og pedagogiske tilbud til skoler, konsertturneer rettet mot publikum på småplasser, kunstutstillinger, drama work shops, og mye mer. Toktene går i 3-4 uker i oktober og mars. Denne perioden er det vanskelig å få til annen drift på skuta.

2010

Mathilde har gjennomført nok en sesong med mange fornøyde mennesker om bord. Høstens museumstoktet er i skrivende stund i gang og er en oppfølger av vårens tokt med fylklesmusikerne i Hordaland. FYHND har fått god respons så langt på toktet. For mer info om årets museumstokt les http://www.fartoyvern.no/side.asp?Id=5103&kat=864&sp=1 Leirskoletoktene er hektiske uker for mannskapet. 10 uker med unge mennesker som stormer i land beriket av sin egen maritime kultur. Det er noe annet å dra i tau selv, enn å lese om seilskutelivet i bøkene på skolen. Sommeren 2010 seilte Mathilde flere tokt i Ryfylke. Alle toktene var nesten fulle, noe som vi er veldig godt fornøyd med. 2 jentetokt der både mannskap og medseilere er kvinner er blitt fast post på Mathilde. Åpent tokt der begge kjønn og alle aldre er representert er også fast på seilingsplanen. Resten av sommersesongen leies Mathilde ut til organisasjoner og vennegjenger som vil på tur. Kort sagt må vi si oss veldig fornøyd med sesongen. Det krever å holde et fartøy som Mathilde, og vi er glade for at vi har så gode støttespiller som vi har i bl.a. Christiania Seilskuteklubb. At driften vår gjør det mulig for oss å holde en fast besetning er også viktig. Mathilde skal gå gjennom en større reparasjon i vinter. Galvaniske strømninger har tæret på treverket og kjølsvinet må skiftes. Sett vekk fra dette er Mathilde i god stand og i god drift. Det er kjekt at de som seiler med oss kommer igjen år etter år.

2011

Mathilde seiler til Nord-Norge igjen! Rett etter trebåtfestivalen i Norheimsund setter vi kursen nordover. Tilbud er sendt til våre faste kunder og vi håper på en like god sesong i 2011 som i 2010. For de som har lyst til å hive seg med på et av toktene eller leie skuta sammen med venner på en av etappene så er det bare å ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Det er stort å seile et fartøy som Mathilde langs kysten. Det er slik landet vårt ble bosatt og det føles når en står til rors i leia.

Takk til alle som er med å bidra til å gjøre det mulig!

Mvh
Cecilie Holm
NHS
30 sep. 2010-09-30


Skuteposten