. Vi har hatt mange spennende oppdrag : Tønsberg Kommune leide oss inn i forbindelse med Aktiv Sommer hvor vi seilte rundt med barn i 10-12 års alderen. Dette var meget vellykket og barna fikk opplæring i enkel navigasjon, sjøvett, knoper og stikk og maritim historie. Vi har også deltatt i Vestfoldfestspillene hvor vi seilte i Sandefjordsområdet med full skute med trubadurer om bord . Anledningen ble selvsagt benyttet til å formidle viktigheten av vår maritime historie. Vi har også vært leid inn av TV2 Camp Senkveld med Thomas og Harald. Deltagerne bodde om bord i 10 dager. Vi hadde base i Stavern og seilte rundt i dette området. Resultatet er 12 sendinger på TV2 i beste sendetid. Flott profilering av skuta og livet om bord. Vi har også hatt mange charterturer med både private og firmaer som setter pris på en tur med en “ekte” seilskute. På slutten av sesongen fikk vi dessverre maskinhavari og det ble konkludert med at vi måtte ha ny maskin, den gamle var utslitt. Sparebank 1 Tønsberg og Nøtterøy vurderte viktigheten av å ha skuta i drift som så stor at de bevilget kr. 400 000,- til innkjøp av ny motor ! Det er fantastisk med slik støtte i nærmiljøet.

Det blir en stor jobb for dugnadsgjengen å få den installert, i tillegg til alt det vanlige vedlikeholdet, men de går på med krom hals og godt humør. I skrivende stund er den gamle motoren løftet ut og vi holder på med en etterlengtet oppgradering av maskinrommet. Skuta er nå pakket inn for vinteren, men hver tirsdag er det stor dugnadsaktivitet om bord. Ishavsskuta Berntine hilser og ser fram til et fortsatt godt samarbeid med dere. Vi ønsker dere alle en riktig fredfylt jul og et godt og aktivt nytt år.

Vennlig hilsen


Nils Jørgen Borgland
Skipper

Det er mer å lese om Ishavsskuta "Bertine", i artikkelen: En epoke er over, men en ny har begynt! Artikkelen ligger som nr. 37, i Skuteposten.

Under navnet "Havnøy", mottok skuta følgende fra Christiania Seilskuteklubb: Norske flagg, seil, navnevimpel, kikkert, storgaffel, og i 2007, kr. 20.000,-.

Skuteposten