I desember 2022 ble Dyrafjeld tildelt 36 000 kroner fra Christiania Seilskuteklubb. Midlene skulle brukes til vårtokt med våre elever, toktet er nå gjennomført.

Vi gjennomførte seiltokt med våre egne elever fra Fredrikstad til Gøteborg og tilbake til Oslo. Toktet ble gjennomført fra 12. juni til 16 juni.

Det var 8 elever og 3 voksne med på seilasen. Under seilasen tilbakela vi relativt lange distanser. Det var meget pent vær og lite vind, dette førte til at det ble relativt mye motorkjøring og lite seiling.

Første etappe gikk fra Fredrikstad til Smögen i Sverige, det ble noe seiling på dette legget. Vi gikk utaskjærs hele vegen for å få mest mulig vind. Når vi kom fram, ble det bading fra svaberget og en god middag.

Dagen etter startet vi tidlig og gikk den indre leden sørover helt til vi kom frem til Lilla Bommen i Gøteborg. Vi ble liggende i Gøteborg frem til onsdag ettermiddag, foruten å sightse rundt i byen var den store opplevelsen for elevene en dag på Liseberg. Onsdag ettermiddag gikk vi ut fra Gøteborg og opp til Marstrand - det var en flott tur i strålende vær med innlagt badestopp.

På torsdag ble det en lang seilas helt opp til Eldøya sør for Moss. Vi lå for anker og koste oss med bading og kortspill. Siste etappe opp til Oslo ble unnagjort på fredag, det ble gjennomført en grundig vask og opprydning av båten på turen opp.

Dette ble en fantastisk avslutning på skoleåret i tidenes beste forsommer vær, vi hadde rundt 25-30 grader gjennom hele uken.

Vi takker for støtten som gjorde det mulig å gjennomføre toktet.

 

Mvh

Audun Aasen

 

Skuteposten