Av Vidar Lund

De mest myteomspunne seilskutene gjennom alle tider var kanskje 1800-tallets klippere, der de krysset verdenshavene med en hastighet som ikke var blitt oppnådd siden vikingskipenes tid.


Les mer om dette i Aftenposten
Artikkelforfatteren Ants Lepson er en av våre dyktiske marinemalere, og en av våre mest erfarne seilskuteskippere. Han har vært skipper på de fleste av våre seilskuter, med unntak av Christian Radich. Han har også vært skipper på Skibladner.

Av Vidar Lund

"Steinsund" avgikk fra Liverpool tidlig på høsten 1916 med kurs for USAs østkyst med et mannskap på 26 under kaptein Arne Kildahl.

Av Vidar Lund

For de fleste er sikkert Hovedøya innerst i Oslofjorden best kjent som åstedet for handlingen i Kari Diesens evigvarende slager fra 1950-tallet. For dagens hovedstadsbeboere og turister står øya helst for friluftsliv og turer, bademuligheter og kulturelle aktiviteter. For noen få spesielt begunstigede er øya et paradisisk sted å ha småbåten sin, i en av de fire båtforeningene. I dag tar ingen hensyn til rådet om aldri å gå i land en midtsommernatt, snarere tvert i mot.

Skuteposten