Seilskuteklubben gratulerer `Sørlandet` med sine 80 år som seilende ambassadør for Norge. Skuta har nå vært gjennom 21 måneders restaureringsarbeid og legger 3. juli ut fra Kr.sand for å delta i Tall Ships’ Race 2007. Om bord er blant 25 unge medseilere 2 stk som har fått hele turen sponset av Christiania Seilskuteklubb (CSK). Vi vil på denne måten være med på å gi ungdom en positiv opplevelse å ta med seg videre i livet. Les mer på skutas hjemmesider.

Loskøyta `Frithjof II` fra Larvik er tildelt seilskuteprisen for 2007. 18. september ble prisen på kr 50.000 overrakt om bord i skøyta.

Cristiania Seilskuteklubb gratulerer `Christian Radich` med 70 år og skoleskibet `Danmark` med 75 år i 2007.

I år er det to valgfrie seilaser, både med konkurranseseilas og "Cruise in Company", en vennskapelig seilas hvor skipene kan besøke de havnene de ønsker på veien.

The Tall Ships’ Races er en regatta med lange tradisjoner, og gikk av stabelen første gang i 1956. Regattaen startet fra Torbay i England, med Lisboa i Portugal som mål. Idèen til regattaen kom fra den engelske advokaten Bernhard Morgan, som fikk med seg flere kjente personer. De ville arrangere en regatta for å markere den endelige slutten på seilskutetiden, men ville også at seilasen skulle fostre godt vennskap mellom unge mennesker fra ulike land.

Etter at Regjeringen høsten 2008 besluttet å innføre obligatorisk båtførerbevis har Sjøfartsdirektoratets avdeling for Sjøvett og fritidsfartøy, i samarbeid med regelverks- avdelingen, arbeidet med tilpassing av forskriften til den nye ordningen.

Skuteposten